Hippie Drift Camper

Veelgestelde vragen

Het besturen van de Hippie camper is heel eenvoudig. Als u gewend bent om handmatig te schakelen is het rijden in onze Mitsubishi Express 7300 een peuleschil.

Daarnaast is het parkeren in een parkeerplaats nooit een probleem met de compacte maar toch comfortabele Hippie Camper. Let op de verkeersregels in Australië en u gaat een te gekke vakantie tegenmoet.

De minimum leeftijd om bij hippie campers een camper te huren is 18 jaar, u dient dan wel over een geldig rijbewijs te beschikken. De maximum leeftijd om een camper te huren is 75 jaar.

Om een camper te huren heeft u een geldig rijbewijs nodig. Een nationaal rijbewijs, zoals een Nederlands, is helaas niet voldoende. U moet daarnaast beschikken over een internationaal rijbewijs, waarbij de gegevens ook zijn weergegeven in het engels. U kunt dit internationaal rijbewijs gemakkelijk en goedkoop aanvragen bij de ANWB.

Drivers must be 18 years of age or over with a full drivers licence or hold an Australian Green P licence.

U mag alleen op geasfalteerde wegen rijden of goed onderhouden niet geasfalteerde wegen om bij u campingplaats te komen.

Wij raden u aan om op een camping te overnachten. Australië beschikt over een uitgebreid aanbod aan campings die terug te vinden zijn in alle toeristische plaatsen en steden. Campings bieden uitstekende faciliteiten en daarnaast kunt u ook gebruik maken van de stroomaanluiting op de camping. De gemiddelde kosten van een camping per nacht zijn: $25-30 AUD

De meeste nationale parken in Australië hebben speciaal aangewezen plekken waar u kunt camperen. Er zijn vaak douches, wc's, barbeques en picnic plaatsen. Nationale parken zijn heel rustgevend en prachtig om te overnachten. Houdt er wel rekening mee dat er normaal gesproken geen elektriciteit aanwezig is.

In steden of dorpen is het verboden om langs de weg te camperen, buiten de steden of dorpen is het wel toegestaan om langs de weg te camperen.

Een volledig opgeladen batterij voorziet u van 12-20 uur aan stroom.

De Hippie campers beschikken over een batterijsysteem die stroom biedt voor alle interne apparaten zoals, de koelkast, de tv, de waterpomp en de verlichting. U dient er rekening mee te houden dat de batterij alleen wordt opgeladen gedurende de rit of als de batterij is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De camper stationair laten lopen zorgt er niet voor dat de batterij wordt opgeladen. Als u op het elektriciteitsnetwerk bent aangesloten zullen de apparaten via het elektriciteitsnetwerk stroom ontvangen en niet via de batterij.

Elke camper is voorzien met de belangrijkste benodigdheden, te denken valt aan: Beddegoed, kook- en eetgereedschap en handdoeken.

Ook krijgt u bij Hippie Camper ook nog een welkomstpakket. In dit pakket zit onder andere lucifers, mini shampoo en conditioner, afwasmiddel, een spons, zeep, zout en peper, koffie, thee en suikerzakjes.

Daarnaast is uw camper uitgerust met verschillende campinggidsen,plattegronden en een touring map, waar verschillende kortingsbonnen inzitten voor attracties en campings.

Wij raden u aan om gebruik te maken van een reistas in plaats van een hard case reiskoffer, aangezien reistassen makkelijker op te bergen zijn in een van onze opbergkasten in de camper.

Bezine en diesel kosten gemiddeld tussen de $1,15 en $1,60 AUD. Let op benzine en diesel prijzen kunnen variëren, neem daarom voor vertrek contact op met de plaatselijke vestiging om de actuele prijzen te achterhalen.

Relocation FAQs

Before contacting our reservations team to book your motorhome relocation special, please ensure you complete the following steps for a quick and easy booking process:

  • Have your credit card ready to pay the deposit
  • Familiarise yourself with the relocation Terms and Conditions
  • Confirm that you have held an open licence for 2 years, and are over 21 years of age

Please also remember that you will need to pay a bond on vehicle pick-up, so you must have sufficient funds on your credit card.

The popularity of our relocation offers mean it would be very difficult for us to maintain an up to date relocation waiting list. Our rental vehicle relocation page is updated daily, so the best way to track available relocation specials is by bookmarking this page and visiting it on a regular basis.

Hippie relocation specials are made available as a result of Hippie's rental requirements. Therefore, we cannot offer any special not posted on our relocation page.

Hippie offers a certain number of days and free kilometres at the heavily discounted relocation rate. The number of days and kilometres are determined by the route you are travelling. Subject to availability, you may be able to hire the vehicle for additional days at a higher rate. Extra kilometres driven are charged at a low per km rate on vehicle return. For full details, see our Terms and Conditions.

Hippie does not provide Airport transfers for relocation offers, so please make sure you have made transport arrangements to and from the airport. Most airports provide a taxi rank where you can access cabs to take you to our rental office.

Belangrijk: Wees er attent op dat de bovenstaande informatie gericht is op veelgestelde vragen. Voor de gehele voorwaarden verwijzen wij u graag door naar de huurovereenkomst.